maandag 23 februari 2009

Heenreis

Heenreis is keurig volgens schema verlopen, vertrek 12:05 uur. De af te leggen afstand naar Puerto Plata is 7300 km. Bij een gemiddelde snelheid van 800 km per uur, is de duur van de vlucht 9 uur en 16 minuten.

We hebben voor onderweg een Personal Entertainment Player gehuurd, 10 EURO, hiermee kan je van alles bekijken en beluisteren.

Er werden twee maaltijden aan boord verzorgd. 's-Middags runderballetjes met aardappelpuree en spinazie, stukje kersenvlaai toe en ca. 19:30 uur, Nederlandse tijd, pasta met pesto.
Tussen alle versnaperingen door, je komt echt niets tekort, is de reis, met de PEP, heel vlot gegaan, met weinig turbulentie. Aankomst Puerto Plata, 16:45 uur, een half uur eerder dus dan de geplande 17:10 uur.
Tijdens de vlucht hebben we het migratieformulier al in mogen vullen, dat scheelde weer bij de paspoortcontrole en 10 USD p.p. betaald voor het visum.

Nog ca. 40 minuten met de bus naar de RIU resorts. Wat een puinhoop is het verkeer hier, de brommertjes, zonder helm, en auto's halen rechts en links in, iedereen doet maar wat.
Niet zo gek, volgens onze hostess haal je hier niet je rijbewijs, maar koop je 'm voor 100 USD.

Hartelijk ontvangen met een ijskoud, mierzoet drankje, vinden de vogeltjes hier ook heerlijk
Mooie ruime, schone kamer met een kingsize bed.
Een vierde maaltijd genuttigd, heerlijke kipsalade en lamsbout met rijst.

Op ons terras nog een slaapmutsje gedronken en ca. 22:00 uur, 03:00 uur Nederlandse tijd, vielen onze luikjes dicht.
Heerlijk geslapen, maar toch weer om 4:45 uur klaarwakker. Het kingsize bed nog even overdwars uitgeprobeerd, een verfrissende douche en om 7:00 uur zaten we alweer aan het ontbijt.

Om 9:00 uur hadden we onze meeting voor alle do's en dont's over het eiland en hebben we onze eerste excursie geboekt "fish and fun" bij www.njoytours.com. Zaterdag hierover meer.

ga naar http://edenlien.blogspot.com om een reactie te plaatsen!!! Of als je al op de site zit... klik hieronder op "reacties".

1 opmerking:

  1. Zo world travellers fijn dat de reis voorspoedig is verlopen. Nu genieten van de omgeving.
    De blog werkt goed.
    Veel plezier Pa en Ma

    BeantwoordenVerwijderen