zondag 1 maart 2009

Njoy tours "Fish & Fun bootsafari"

Een onvergetelijke dag beleefd met de gezellige Nederlandse crew Fred & David. Een combinatie van spanning en ontspanning, cultuur en natuur, sportief en relaxed genieten.

Om 05:15 uur ging de telefoon, een vriendelijke stem: "wakie, wakie". 's-Ochtends om 06:10u werden we al bij ons hotel opgehaald, per busje naar de baai van Playa Magante. In totaal waren we met z'n achten. Bij aankomst stond er een fruitontbijtje klaar, waarna koers werd gezet naar de beste viswateren van het eiland om tonijn, dorado, marlijn of Spanish makreel te vangen, onder begeleiding van een lokale kapitein.

YEEHA! We hadden het geluk dat er dolfijntjes met de boot meezwommen. Echt waanzinnig! Een drietal dames werden, ondanks het vooraf ingenomen pilletje, onderweg toch zeeziek (voer voor de vissen). Na een half uurtje hadden we de viswateren bereikt, de PENN hengels werden klaargemaakt om te gaan trollen. Twee grote Dorado's aan de haak geslagen. De vangst werd afgestaan aan het gezin en het dorp waar de kapitein woont (uiteraard werden wel eerst deze joekels vastgelegd op de foto).

Voor de heerlijke lunch (niet inbegrepen) keerden we terug naar Playa Magente. De Belgische chefkok van "Los Gringos", staat hier bekend om zijn verfijnde, betaalbare keuken. Wij hebben volop genoten van calamaris en 500g p.p. baby kreeftjes (ca. 8 halve), zalig!

Na de lunch gingen we met de boot richting de Gri Gri Lagune, een uniek stukje mangrovebos. Aansluitend naar de zwaluwgrot (de thuisbasis van vleermuizen). Om in alle rust van de indrukken te kunnen nagenieten gingen we naar de baai van La Piscina Natural, waar we even hebben gesnorkeld boven een klein koraal.

Weer aan boord gingen we naar het lokale en gemoedelijke strand Play Caleton. Azuurblauwe zee, waar we even lekker konden zwemmen en lokale versnaperingen kregen aangeboden (pindakoeken en kokosmelk met rum uit een kokosnoot). Op de terugweg naar Playa Magente hebben we getracht om op de funband te blijven liggen, dit leverde leuke foto's op.

Terug aan land was er nog een half uurtje gelegenheid om op te drogen en werden we vervolgens weer per busje teruggebracht naar ons hotel. Kwamen hier om 20:00 uur aan, moe maar zeer voldaan.

129 USD p.p. via Arke
100 USD p.p. rechtstreeks bij Njoytours.com

P.s. De foto's worden in etappe's online gezet, het gaat namelijk allemaal niet zo snel als thuis.


ga naar http://edenlien.blogspot.com/ om een reactie te plaatsen!!! Of als je al op de site zit... klik hieronder op "reacties".

2 opmerkingen:

 1. Hallo Caroline en Ed,leuk jullie verhaal. Spannende en leuke dag gehad,
  Zijn benieuwd naar jullie foto's.

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. john en nathasja1 maart 2009 om 18:07

  weer een poging. we zitten te !@#$%%
  jaloers? nee hoor !!

  BeantwoordenVerwijderen